dissabte, 26 de gener del 2008

L'AJUNTAMENT: LA CASA DELS EMBOLICS. Col·lectiu del BLOC de Silla


Després de 6 mesos de govern del Tripartit del Taüt (PSOE-Verds-Taüters) l’ajuntament s’ha convertit en la casa dels lios, no hi ha setmana que no ens donen una sorpresa increïble i surrealista, sobre tot l’alcalde-que-vol-el-poble, que sembla anar per lliure i sense escoltar ningú. Anem a demostrar-ho.

El cinema King

Finalment no hi ha cinema King per a les presentacions falleres: Mira que veníem advertint-ho als presidents de les falles: - Alerta, no us fieu, el cine King no podrà utilitzar-se per a les presentacions falleres! Però, es, Baixauli, erre que erre, fins i tot el mateix dia de Cap d’Any, els deia tot el contrari... I les falles s’ho han cregut. Però, finalment, a 10 dies de la primera de les presentacions (Falla del Port) l’alcalde els ha dit que encara no està clar... que no hi ha cine King! Com la veritat és que Baixauli no té diners per a comprar-lo (600 milions són molts milions per al cine King, no?), i encara que els tinguera no en té per a posar-lo en condicions que ens constarà un altre tant, i encara que en tinguera no hi ha temps per a deixar-lo en condicions, Baixauli ha estafat els fallers i falleres de Silla! Bon tema per als llibrets i per a les crítiques de les falles. Per què no ha acabat el multifuncional, com volien totes les associacions de Silla?

Viatge al Sahara
L’alcalde-que-vol-el-poble
ha demanat 1800 Euros per anar al Sahara a fer una visita, el motiu de la qual desconeixem; òbviament, els 1800 Euros del viatge són a banda dels 5000 que cobra al mes. Però això no és tot, perquè a banda s’ha gastat 300 Euros per a comprar dos corbates: una per a ell i un altra per a l’alcalde d’un poblat saharaui. ¿S’imaginen a l’alcalde, autoregalant-se una corbata i regalant-li’n una altra igual a l’alcalde saharaui, al mig del desert?.. Serien per a posar-se-les de nit, perquè de dia i al Sol... Per cert, hem preguntat el preu d’una corbata d’Armani, de les cares: costa uns 60 Euros! Quines corbates s’han comprat?

El MagasiM

El que anunciaven com a BIM ha resultat un MagasiM. La publicació tomba de cul: per extravagant; per ser monogràfica i dedicada a fer lloances a l’alcalde-que-vol-el-poble; per ser desinformativa i sectària; per estar mal organitzada i pitjor redactada (les faltes d’ortografia són imperdonables); i perquè “intel·lectualment” està més pròxima a un encefalograma pla que a altra cosa; finalment, perquè és tan surrealista que es poden llegir coses com que abans d’arribar Baixauli a l’alcaldia els veïns no podien baixar a la Plaça de Morella, perquè estava plena de gent estranya, però que des que ha arribat ell s’ha fet la llum i la gent que era estranya ara és amable i coneguda i ha tornat la llum i la pau... O siga que tenim un MagaziM que és pitjor que el Tomate!

Pujada dels sous
Si estan drets agafen cadira: l’equip de govern s’han tornat a pujar el sou! Com sona! Si fa tres mesos es posaren els sous tan escandalosos, com si foren toreros, ara, com encara no en tenen prou, se l’han tornat a pujar... i és que la vergonya va eixir per la porta de l’Ajuntament el dia que entraren a governar Baixauli i companyia. I com ara tenim al Super-Gerent Manolo Olmo, que encara cobra més que l’Alcalde desmentint el criteri de que l’Alcalde hauria de cobrar un eruro més del funcionari que més cobra (i això després de pegar a fugir d’Alboraia on ha deixat l’Ajuntament en fallida técnica i a punt de tancar segons denunciava un regidor socialista d’Alboraia). I com també han apujat els sous d’uns quants funcionaris (no de tots, sols dels amics) el total de la partida de personal de l’Ajuntament, que era el 50% del total dels pressupostos, ara ha apujat 525.000 euros més (90 milions de pessetes). Paga el poble!

L’estació de contenidors de Renfe
L’alcalde-que-vol-el-poble
havia anunciat que una setmana abans de Nadal tancava definitivament l’estació de contenidors, que ho tenia tot ben clar i ben lligat. Això ja ho estava anunciant des d’abans de l’estiu i fins i tot tancà l’estació un dia, fins que el jutge li va dir que obrira immediatament, que no tenia autoritat. Però Baixauli és insistent i amb les bones dosis de raons i de collons amb que ens regala tancava l’estació i s’ha acabat. Curiosament al remat no ha tancat res incomplint el seu propi decret amb l’excusa que no té suficient policia. Hi ha algú que done més?

Més coses
Podriem dir més coses, però ja ho anirem fent. Solament subratllar que els pressuposts s’han aprovat amb l’abstenció del regidor verd, Antonio Navarro. O siga que del tripartit sols l’han votat els 6 socio-baixaulistes i la representant de la banda del taüt, Lara Zaragozà. És evident que Baixauli, que no sap pactar amb ningú, si pacta la maniobra li fa figa a la primera de canvi: en aquest cas no ha tingut ni el vot del seu equip de govern! Com el verd és la segona vegada que es desmarca del govern en sis mesos, ens agradaria que, tant com presumeix de transparència, explicara a la població què passa en este equip de govern i quan de temps durarà..

I perquè no falte de res, al plenari de pressupostos sols hi havia 3 regidors del PP, o siga que en van faltar 3, es a dir la meitat dels regidors populars. Davant d’aquest lamentable buit i com no es pot anar a discutir de res sense temps per a estudiar-ho (m’havien donat els pressupostos en plenes festes de Nadal), el Bloc optàrem, una vegada més, per suportar amb un poc de paciència aquells lamentable situació, amb un toc d’humor i... amb molta decepció al vore en què s’ha convertit l’ajuntament!

Que tinguen un bon any i facen com nosaltres: agafen-s’ho amb humor i molta paciència. I ja saben: compte amb la papereta de votar, que ja falta menys per als quatre anys! Ja els anirem fent memòria.

dimarts, 22 de gener del 2008

EL BLOC DE SILLA TROBA A FALTAR PROJECTES NOVEDOSOS PER AL MUNICIPI EN ELS ANUNCIS DE FERNÁNDEZ DE LA VEGA

Josep Melero (BLOC): “L’evacuació de pluvials, la reforma del Port de Silla, l’ampliació de la Caserna de la Guàrdia Civil i la mateixa Fira de Sant Sebastià són projectes del govern anterior i que ara intenten apropiar-se els socialistes amb fins electoralistes”.

El BLOC de Silla va trobar a faltar un compromís clar en els projectes que el Govern Socialista té pendents per al poble en els anuncis realitzats per la Vicepresidenta Fernández de la Vega durant la seua visita a la Fira de Sant Sebastià.

Per a Josep Melero, regidor del BLOC, el fet que la Vicepresidenta socialista s’oblidara de promeses electorals de Baixauli com l’adquisició del Cinema King, la construcció de la Nau de la Cultura i el trasllat de l’Estació de Contenidors de RENFE, entre d’altres, evidencia la poca credibilitat que a dia d’avui tenen aquests projectes. I concretament, la falta de comentaris de Fernández de la Vega sobre l’Estació de Contenidors en el qual el Govern Estatal té plena competència, deixa palés que Baixauli torna a quedar-se sol en una lluita que ha encarat d’una forma personal i poc planificada, i que no ha comptat en cap moment amb el recolzament de la resta de partits representats al consistori.

D’aquesta manera, el BLOC de Silla ha criticat la falta de contingut programàtic d’aquesta visita oficial que només ha servit per a que els socialistes s’apropien amb fins electoralistes dels projectes que ja va iniciar el Govern anterior que dirigia el BLOC, i per això mateix, Josep Melero reclamarà la part del pressupost dedicada al protocol, donat l’objectiu electoralista de l’acte que estava a la mateixa alçada que la visita de Gonzàlez Pons (PP) o Mònica Oltra (Portaveu del Compromís pel País Valencià).